Szolnok

2019.05.18. 10:30

Kívül-belül megszépült a piros iskola

A fejlesztési program közel öt éve, az iskola előtti kézilabdapálya felújításával kezdődött – emlékeztetett Szalay Ferenc polgármester a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartott ünnepségen, amelyen bemutatták a megszépült épületet.

P. Pusztai Nóra

Az önkormányzati, tankerületi és európai uniós, közel négyszázhúszmillió forintból megvalósult beruházás során az iskola kívül és belül is teljesen megújult.

A polgármester hozzátette, nyáron a teljes sportudvar rekonstrukciója következik, amely kapcsán a mostani aszfaltos focipálya új gumiborítást kap, körülötte háromsávos, nyolcvan méter hosszú futópálya, valamint távolugrógödör lesz.

Toldiné Katona Mónika, az intézmény igazgatója elmondta, az elmúlt évben zajló munkálatok során megtörtént az épület energetikai felújítása, ennek keretében külső szigetelést is kapott az iskola, illetve már új burkolat fedi a tornaterem padlóját.

Kicserélték a radiátorokat, a linóleumot és a külső nyílászárókat is. Megújultak a vizesblokkok. A tetőre fűtést segítő rendszer és napelemek kerültek, melynek munkálatait egy drónfelvétel segítségével a diákok érdeklődéssel figyelhették.

Mint azt az iskola igazgatójától megtudtuk, az intézmény a következő tanévben ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, ezzel a megújult külsővel méltóképpen készülhetnek a jeles alkalomhoz kapcsolódó rendezvényekre.

Szalay Ferenc kiemelte, a városrészben nemcsak ez az iskola szépült meg, hanem a Zöld Ház és a Széchenyi Gimnázium is, emellett elkezdődött a rendelőintézet felújítása, és a közeljövőben a piac befedését tervezik, biztosítva az itt élőknek a megfelelő infrastruktúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában