PUSZTAMONOSTOR

2019.05.07. 17:29

Teljesítette ígéreteit a diákpolgármester

Szépségbirodalmat, palacsintaevő versenyt, lóbemutatót és sportolási lehetőségeket is ígért kampányában Tőzsér Máté, akit nemrég diákpolgármesternek választottak Pusztamonostoron. A szórakozás mellett persze komoly dolgokról is szólt a nyolcadikos fiatal egynapos küldetése: meghallgatta a lakosokat és képviselte a tanulók érdekeit.

Illés Anita

Sári Ferenc, Pusztamonostor polgármestere átadta a település kulcsát Tőzsér Máténak, akit társai diákpolgármesternek választottak

Fotó: Illés Anita

Április 26-án sulinapot tartottak a Jászsági Általános Iskola Hábor Gabriella Általános Iskolai és Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézményében. A „fordított” nap keretében Sári Ferenc polgármester köszöntötte a diákparlament által megválasztott diákvezetőt, Tőzsér Mátét és kísérőit a polgármesteri hivatalban. A településen 2008 óta választanak diákpolgármestert.

– Nagyon jó ötletnek tartom, hogy évekkel ezelőtt elindítottuk a kezdeményezést, amely által a fiatalok játékos formában ismerkedhetnek meg a demokratikus állam gondolatának alapjaival – emelte ki köszöntőjében Sári Ferenc.

A diáknap ugyan jelképes, de ebből az alkalomból a megválasztott diákvezető megkapta a település jelképeit.

A községvezető megbízólevelet adott át Tőzsér Máténak, amellyel igazolta, hogy 2019. április 5-én, a diákönkormányzat közgyűlésén megválasztották diákpolgármesternek. Emellett emléklapot és a település kulcsát is átvehette a nyolcadikos diák, aki „beiktatását” követően elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy társai őt jelölték diákpolgármesternek.

Sári Ferenc, Pusztamonostor polgármestere átadta a település kulcsát Tőzsér Máténak, akit társai diákpolgármesternek választottak
Fotó: Illés Anita

– Osztálytársaim, osztályfőnököm segítségével, egy sikeres kampánynak köszönhetően nyertem el diáktársaim támogatását, amit ezúttal is köszönök. Szeretném a bizalmukat programjaimmal megszolgálni – tette hozzá a diákpolgármester.

A hangzatos ígéretek természetesen megvalósultak, így a sulinapon a sport szerelmesei foci, kosár és floorball-mérkőzésen vehettek részt. De rendeztek még többek között Fifa 19 bajnokságot és akadályversenyt is. A lányok óhaja is teljesült, ugyanis szépségbirodalomban szépülhettek.

Lehetett még filmet nézni, karaokézni és activityzni. Egy jó kampányból persze nem hiányozhat az eszem-iszom sem: azok, akik megéheztek, palacsintaevő versenyen csillapíthatták éhségüket. Az állatbarátok kérését lóbemutatóval, lovaglási lehetőség biztosításával teljesítette a diákpolgármester.

Diákközgyűlést is tartottak

A diákpolgármester beiktatása után falulátogatásra indult.

– Meglátogattam a település intézményeit, a boltban és az utcán is beszélgettem a lakosokkal. Főként az idősebbek javasolták, hogy amikor áramszünet van a faluban, az erről szóló tájékoztatást ne csak az interneten, hanem szórólapon is tegyék közzé – mesélte Tőzsér Máté.

A nap folyamán diákközgyűlést tartottak az iskolában, ahol felolvasták a lakosok észrevételeit. A fiatalok kifogásolták, hogy időnként akadozik az internet-szolgáltatás a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában