kék hírek

2019.05.10. 11:00

Újabb bűncselekményt követett el a miklósi trafikban verekedő férfi

A hatóság elől történő menekülés közben a férfi két autót is elvitt, ezzel pedig újabb bűncselekményt követett el.

A súlyos testi sértés bűntettét és garázdaság vétségét elkövető gyanúsított letartóztatására a Szolnoki Járási Ügyészség nem látott törvényi okot, ezért nem tett indítványt a bíróságon a gyanúsított letartóztatására — tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője, a napokban a sajtóban megjelent törökszentmiklósi férfi tettével kapcsolatban.

Elmondta, az ügyészség figyelemmel volt arra is, hogy adat merült fel, hogy a gyanúsított esetleg a cselekményét kórós elmeállapotban követte el, ezért a gyanúsított elmebeli állapotát igazságügyi orvosszakértőnek kell majd az eljárás során megvizsgálnia.

Ugyanakkor enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál. Kezdeményezte, hogy a bíróság a rendelje el a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz használatát is.

A kényszerintézkedés érdekében a büntető eljárási törvény szerint a bíróságnak ülést kell tartania. A 2019. május 9-ére kitűzött ülésen történő megjelenés érdekében az ügyészség a gyanúsított előállítását rendelte el. A kiérkező rendőrök elől azonban a gyanúsított elszökött. A hatóság elől történő menekülés érdekében a gyanúsított két autót is önkényesen, a jogosult engedélye nélkül elvitt, ezzel újabb bűncselekményeket követett el.

A rendőrség a gyanúsítottat elfogta és elrendelte őrizetét. A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mert a gyanúsított a hatóság elől megszökött és az eljárás alatt újabb bűncselekményt követett el.

FRISS:

13:58 – A Szolnoki Járási Ügyészség indítványa alapján a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az indítványnak megfelelően elrendelte.

14:44 – Letartóztatták a Törökszentmiklóson randalírozó férfit: A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett, így a kérdésben a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt majd – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában