TISZAFÜRED/Galériával

2019.06.23. 16:13

Fiatalokat is tanít az elismert népi iparművész

Harmincöt év az agyag bűvöletében címmel nyílt meg június 22-én Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész kiállítása. A Kiss Pál Múzeum ezzel a programmal csatlakozott idén a Múzeumok Éjszakája sorozathoz.

Ujvári László

Vargáné Balogh Irén, Tiszafüred alpolgármestere nyitotta meg a tárlatot. Részletesen ismertette az alkotó életútját és a fontosabb szakmai sikereit, eredményeit.

Kísérőprogramként a múzeum parkjában külön elfoglaltsággal várták a gyerekeket. A kíváncsi aprónép például kipróbálhatta, milyen a régészet és megismerhette, hogy zajlik egy feltárás.

Nagyné Török Zsóka fazekasműhelye ma Tiszafüred egyik meghatározó látnivalója, évente sok turista keresi fel. Alkotásait számos szakmai díjjal jutalmazták az elmúlt évtizedekben.

Például 2006-ban az év turisztikai szolgáltatójának választották a Tisza-tó régióban, 2016-ban pedig elnyerte a Mesterek Tiszteletére díjat. Tudását örömmel adja át a következő generációknak, jelenleg a Bán Zsigmond Református Általános Iskola művészeti tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában