Mezőtúr

2019.06.05. 16:30

Természetismereti tudásukról adtak számot a diákok

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a kö­zelmúltban a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyt. A háromnapos döntőnek a Mezőtúri Református Kollégium adott otthont.

Szabó Lilla Laura

Az ország minden pontjáról érkeztek kisdiákok a rangos versenyre

Fotó: Uzsoki János

A többfordulós verseny utolsó állomásán megyénként egy-egy diák mérkőzött meg egymással. A feladatok témáját minden évben hazánk nemzeti parkjai, illetve Kaán Károly élete és munkássága adja.

Idén a Duna–Ipoly, illetve a Bükki Nemzeti Parkra esett a választás. A megméretésen a különböző iskolatípusokban tanuló, ötödik, illetve hatodik osztályos diákok adtak számot természetismereti tudásukról.

A változatos feladatok között megfigyelési és terepmunkák, kutatómódszerek önálló alkalmazása, illetve kiselőadások készítése is szerepelt. A versenyt egyébként további különleges programokkal is színesítették.

A mi erdőnk címmel poszterkiállítást tekinthettek meg a jelenlévők a kollégium dísztermében. A kísérő tanárok számára szakmai fórumokat rendeztek, a Belvárosi Református Nagytemplom kertjében pedig közös emlékfát ültettek. Az esemény utolsó napján Kaán Károly dédunokája, Farkas Dániel búcsúzott a résztvevőktől.

Az ország minden pontjáról érkeztek kisdiákok a rangos versenyre
Fotó: Uzsoki János

Dr. Krizsán Józsefné Pro Natura díjas pedagógus, a vizsgabizottság elnöke pozitívan értékelte az eseményt:

– Mindig nagy érdeklődés övezi a versenyt, idén a három fordulóban összesen közel ezer fő vett részt. Az összesített eredmények alapján az első három helyen törökbálinti, mezőkovácsházi, illetve szombathelyi kisdiákok végeztek. Ám mindenki kemény munkát fektetett a feladatok megoldásába, ami igazán dicséretes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában