JÁSZKUNSÁG

2019.07.05. 19:55

2021-re készülhet el az északi elkerülő

Megtörtént az északi elkerülő munkaterületének átadása. Ugyanakkor a tényleges tevékenységek elkezdéséhez még dokumentációra van szükség, a munkagépek harminc nap múlva, augusztus elején vonulhatnak fel a területre – mondta Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projekt-irodavezetője a csütörtökön tartott tájékoztatón.

P. Pusztai Nóra

Rövidesen az évekkel ezelőtt abbamaradt új Tisza-híd építése is folytatódik Tiszapüspöki határában.

Fotó: Mészáros János

A huszonhét kilométeres út a jelenleg is épülő Cegléd–Abony útszakaszhoz csatlakozik, elkerülve Szolnokot, egészen Törökszentmiklósig tart majd. Az elkövetkező két és fél évben megvalósuló beruházás két nagyobb szakaszból áll, melyeknek határát a Tisza ártere adja.

A kétszer kétsávos út építése során több pihenőt alakítanak ki, egyebek mellett a 32-es főúti csatlakozásnál egy benzinkutas komplex csomópontot építenek. A korábbi építési engedélyeket aktualizálták, a közművek kiváltása megtörtént.

Povázsai Pál kifejtette, hogy a megvalósítás a gyomtalanítással kezdődik, majd a földmunkák következnek, utána a mérnök jóváhagyja a kiviteli terveket, ami alapján elkezdődhet a munka. A műtárgyak alapozását és építését, valamint a hídgerendák beemelését az új Tisza-híd acélszerkezetének stabilizálása követi.

A projekt-irodavezető szerint minden beruházás nagy kihívás, nincs ez másként a szolnoki elkerülő esetében sem. Kifejezetten figyelni kell az építkezés során a Tisza áradására és szeszélyességére, valamint az esetlegesen felmerülő egyéb problémákat is meg kell tudni oldani.

Rövidesen az évekkel ezelőtt abbamaradt új Tisza-híd építése is folytatódik Tiszapüspöki határában.
Fotó: Mészáros János

A huszonhét kilométeres szakasz százhuszonötmilliárd forintból, várhatóan 2021. végére készül el, de az autósok csak az azt követő év elejétől vehetik majd birtokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában