JÁSZAPÁTI

2019.07.12. 07:00

A művészek már nemcsak ecsetet ragadnak kezükbe, hanem tollat is

A Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Jász Alkotók Köre (JAK) immár huszonharmadik alkalommal szervezte meg kéthetes alkotótáborát.

Illés Anita

A fiatal tehetségek a JAK művészeitől tanulhattak.

Fotó: Illés Anita

A jászsági, valamint a térségből elszármazott alkotók és barátaik évről évre visszatérnek a városba, hogy vászonra fessék a táj szépségeit, az itt megélt pillanatokat. A július elsején kezdődő táborban fiatalok is részt vesznek, akik délelőttönként Vágó Pál festőművész egykori műtermében a művészektől tanulnak.

A festők már nemcsak ecsetet ragadnak kezükbe, hanem tollat is. Az idei táborban irodalmi esten olvasták fel történeteiket a hallgatóságnak. A JAK médiacsoportja Danczák István vezetésével a tűzoltók és a mentők munkájáról készített riportfilmet.

A fiatal tehetségek a JAK művészeitől tanulhattak.
Fotó: Illés Anita

Az alkotók az elmúlt napokban számos programon vettek részt. Egyik alkalommal ellátogattak a Korényi-tanyára, ahol megtekintették Korényi Attila festőművész alkotásaiból rendezett kiállítást. A JAK-tábor alkotóinak és fiatal tehetségeinek munkáiból pénteken délután öt órakor nyílik kiállítás a Vágó Pál Helytörténeti Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában