JÁSZKUNSÁG

2019.07.27. 07:00

Bővülnek és megújulnak az iskolák a megye több településén

Mintegy félmilliárd forintos hazai és uniós forrásból újul meg a Szolnoki Tankerületi Központ három intézménye.

Molnár-Révész Erika

A szolnoki, Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola meglévő épületét négyszáz négyzetméterrel bővítik. Emellett pedig egyéni fejlesztőtermekkel, kerekesszék-tárolókkal, új termekkel, fejlesztőszobákkal. Továbbá hidroterápiás részleget is kialakítanak, és átépítik a belső udvart.

Az intézményt teljesen akadálymentesítik, rámpákat, lifteket építenek be az új épületrészbe, új mosdókat alakítanak ki, valamint új eszközöket szerelnek be.

Megújul és szintén bővül a Tiszaföldváron működő Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium is. A jelenleg használaton kívüli meglévő épületet hőszigetelik, valamint kicserélik a nyílászárókat, és a zárófödémet is szigetelik.

Emellett az épületben teakonyhát, akadálymentes mosdókat alakítanak ki, és teljes gépészeti felújítást végeznek.

Az intézmény összesen százhetven enyhe és közepesen súlyos fogyatékkal élő óvodás- és iskoláskorú gyermeket lát el a megye teljes területéről.

Korszerűsítik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményt is, szolgál­tatótereinek korszerűsítésével, bővítésével. A meglévő épületrészt felújítják, nyílászárókat cserélnek és hőszigetelik az épületet, melyet bővítenek is, mintegy háromszázötven négyzetméterrel. Ebbe a teljesen akadálymentesített részlegbe tornaszobát, szertárt, öt vizsgálót, várót, új mosdókat, babakocsi-tárolót építenek.

Az új helyiségeket korszerű eszközökkel is ellátják. A teljes munkálatokkal várhatóan 2021. augusztus 31-ig készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában