Szolnok

2019.07.13. 06:56

Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak

Országosan nyári gyermektáborokat szervez az Ökumenikus Segélyszervezet. A „Felhőtlen gyermekkor” adománygyűjtésből megvalósuló szünidei foglalkozások összesen ötszáz hátrányos helyzetű, illetve bántalmazott gyermek számára kínálnak élményeket.

Szabó Lilla Laura

A megyei gyerekek szívesen alkotnak a kézműves-foglalkozásokon.

Forrás: Beküldött fotó

Legtöbbjüknek ezek az események az egyetlen nyári vakációs programot jelentik. A megyeszékhelyen a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában szerveztek élménytábort.

A negyedik-hetedik osztályos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek-kézművesfoglalkozásokon és sporttevékenységeken vehettek részt. A programokat pszichológus, testnevelő tanár és mozgásfejlesztő szakemberek vezették, akik saját területük szakértelmével tudták a foglalkozások közben segíteni a gyermekek felzárkózását. Az élmények megkoronázásaként hajókirándulásra is elvitték a résztvevőket.

– A táborban a jó élmények gyűjtése és megélése volt a legfontosabb cél – mesélte Sándorné Pólik Róza, a Szolnoki Családok Átmeneti Otthonának vezetője. A szakember hozzátette, hogy a gyermekek már harmadik éve élvezhetik a tábor előnyeit.

Megosztotta azt is, hogy az egyhetes rendezvény ideje alatt háromszori étkezést biztosítottak számukra. Továbbá igyekeztek olyan programokat szervezni, melyek korra és nemre való tekintettel a legmegfelelőbben igazodtak a tanulók igényeihez.

A megyei gyerekek szívesen alkotnak a kézműves-foglalkozásokon.
Forrás: Beküldött fotó

– Mindig szívesen alkotnak, jó érzéssel viszik haza az elkészült műveket. A mozgásos feladatokat szintén nagyon kedvelik! A tábor végén okleveleket kapnak. Az ilyen elismeréseknek hosszú távon pozitív hatásai vannak, akár későbbi, felnőtt életük során is – magyarázta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában