Szolnok

2019.07.10. 11:30

Segítséget adnak az első lakáshoz

A közgyűlés a júniusi ülésén módosította az első lakáshoz jutó fiatalok helyi támogatásáról szóló rendeletét.

Mészáros Géza

A változtatások mindegyike azt a célt szolgálta, hogy a támogatás igénylése könnyebb legyen, így az intézkedés – amellett, hogy családbarát – ügyfélbarát is.

A „könnyített” rendelet elemeiről Romhányi Beáta, a polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályának vezetője és Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő számolt be egy sajtótájékoztatón kedden.

Megtudtuk, a módosítás alapján könnyebbség, hogy a támogatás összegét nem kötelező az adásvételi szerződésben rögzíteni. A támogatás összegét az önkormányzat az eladó szerződésben megnevezett számlájára, vagy a kérelmező által megjelölt számlára utalja.

A kérelmezőnek, azaz a vevőnek a szerződés megkötésétől kilencven napja van arra, hogy a támogatási kérelmét benyújtsa.

Jogosultak azok a negyven év alatti, szolnoki lakóhellyel bejelentett fiatalok, fiatal házastársak, élettársak a rendeletben meghatározott feltételekkel, akik szolnoki lakást vagy ingatlanrészt vesznek, melynek vételára nem haladja meg a tizennyolcmillió forintot.

Továbbá, egy havi jövedelmük nem haladja meg (egyedül élő vagy kéttagú család esetében) a kétszázötvenezer forintot, illetve (három- vagy többtagú család esetében) a százhetvenegyezer forintot.

A támogatás mértéke gyermekszámtól függően háromszázötventől négyszázötvenezer forintig terjed, felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek ötszázezer forint. Bővebb információk és igénylőlapok a szociális támogatások osztályán kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában