Galériával

2019.07.10. 19:00

Szívvel, lélekkel készültek az idősek a megyei kulturális és sportversenyre

Huszonegyedik alkalommal szervezték meg szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősotthonok Szépkorú, de Ifjúszívű Lakóinak Kulturális és Sportversenyét.

Illés Anita

A rendezvénynek ezúttal Jászárokszállás adott helyet a Széchenyi István Általános Iskola Szent Vince úti tornatermében. A megye tizenhat településéről több mint kettőszáznegyvenen sereglettek össze a színes programra, amit Gergely Zoltán Jászárokszállás polgármestere nyitott meg.

Bemutatta a várost a résztvevőknek és köszöntőjében méltatta az időseket, valamint az őket gondozó, segítő szakembereket. Kaszab Attila Gyuláné, a szervező jászárokszállási Gondozási Központ intézményvezetője átvette a vándorzászlót, amit egy évig őriznek meg.

Örömét fejezte ki, hogy immár második alkalommal szervezték meg Árokszálláson a népszerű rendezvényt. A megyénkben működő Idősotthonok Szépkorú, de Ifjúszívű Lakóinak Kulturális Sportversenyét a jászapáti „Fehér Akác” Idősek Otthona kezdeményezte még 1999-ben és azóta minden évben más megyei település ad otthont a kulturális seregszemlének.

– A rendezvény célja, hogy megmutassuk a világnak milyen nagy szívvel és lélekkel készülnek az idősek a versenyre. Ezenkívül szeretnénk bemutatni a szociális szférában dolgozók nemes és nehéz munkájának szépségeit – mondta érdeklődésünkre Kaszab Attila Gyuláné, intézményvezető.

A kulturális bemutatók a tornateremben zajlottak, a sport és ügyességi versenyek pedig az udvaron. Az idősek színpadi jelenetekkel, játékkal, csoportos énekekkel és egyéni produkciókkal léptek színpadra.

Az előadásokat zsűri értékelte és díjazta. A vidám hangulatú találkozón a szépkorúak összemérték ügyességüket is. A sportverseny állomásain különböző feladatokat oldottak meg.

Ezek között volt egyebek mellett zoknipárosítás, kirakó és labdaterelés seprűvel. A gyakorlatoknál a pontosságon kívül a gyorsaság is számított. A rendezvény a kikapcsolódáson túl remek alkalmat teremtett a szakmai eszmecserére, kapcsolatok építésére és ápolására is. A program eredményhirdetéssel, hangulatos nótaműsorral ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában