JÁSZSÁG

2019.07.30. 11:30

Több mint 200 mázsa búza jött össze a Magyarok Kenyere programban

A Magyarok Kenyere programban idén is gyűjtöttek búzát a jászsági gazdák. A jótékonysági kezdeményezést immár kilencedik alkalommal hirdette meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Illés Anita

Ennek célja, hogy a Kárpát-medence magyarlakta területein élő adományozóktól nemzeti összefogással búzát gyűjtenek, aminek egy részét aztán liszt, másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A Jászságban ebben az évben is Jásztelek volt a búzagyűjtő pont, ahol Ivanics Balázs gazdálkodó, a megyei agrárkamara alelnöke biztosított helyet az adománynak.

– A napokban zárult le a gyűjtés. A térségi gazdák és mezőgazdasági cégek képviselői három napon át jó szívvel hozták a Magyarok Kenyere programban felajánlott búzát. A jótékony célra szánt kenyérnekvalóból ezúttal valamivel több mint kétszáz mázsát gyűjtöttünk össze – tudtuk meg Ivanics Balázstól.

A gazdakörök összefogásának köszönhetően a jászságiak is jelentősen hozzájárultak a határokon innen és túl működő, gyermekeket segítő szervezetek támogatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában