JÁSZKUNSÁG

2019.08.13. 13:54

A Tisza-tónál és Szolnoknál is tovább irtják a szúnyogokat

Míg hétfőn húsz megyei településen zajlott központi szúnyoggyérítés, kedden Besenyszögön, Martfűn, Mezőhéken, Rákóczifalván, Rákócziújfalun, Tiszaföldváron, Tiszajenőn, Szelevényen, Csépán, Mesterszálláson és Nagykörűben irtják a vérszívókat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: mycteria

Szerdán Tiszafüreden gyérítenek földi-kémiai úton, hatszázötven hektáron.

Csütörtökön Mezőhéken, Öcsödön, Tiszatenyőn, Abádszalókon, Tiszaderzsen, Tiszafüreden, Tiszasülyön, Tiszaszőlősön, Cserkeszőlőn és Berekfürdőn, Hunyadfalván és Kőtelken irtanak ezerhétszáz hektáron légi, több mint kétezer hektáron pedig földi-kémiai úton. Pénteken Tisza­bő, Tiszabura, Tiszafüred, szom­baton Tiszabő, Tiszaroff, Tiszasüly, Berekfürdő és Hu­nyadfalva következik.

– Az elmúlt hetekben átlagos mértékű volt a szúnyogártalom, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozniuk a szakembereknek – tájékoztatta hírportálunknak Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A következő napokban a kiemelt turisztikai régiókban, így például a Tisza-tónál, továbbá sok más helyszín mellett Szolnok térségében fognak fellépni a vérszívók ellen.

– A hőségriasztás ideje alatt szünetel a légi permetezés, mivel a csípőszúnyogok ilyen melegben csak később mutatnak aktivitást, emiatt a légi gyérítés hatékonysága jelentősen csökkenne. Az elmaradt kezeléseket a pótnapokon végzik el. A földi kezelések a terv szerint zajlanak, hiszen ezek egész éjszaka végezhetőek – tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában