Kenderes

2019.08.25. 15:36

Családi ékszereket kaptak ajándékba

Újabb értékekkel gazdagodott a Horthy Miklós tengerészeti gyűjtemény – tudtuk meg Bodor Tamás idegenforgalmi szakmenedzsertől.

Daróczi Erzsébet

Az ajándékokat Bodor Tamás helyezte vitrinbe

Fotó: Daróczi Erzsébet

Egy Németországban élő hölgy adott át részükre Horthy-­emlékeket: egy keretezett képet, amit nagymamája, Kurucz Rozália – aki a Horthy családnál szolgált – kapott a családtól.

Az ajándékokat Bodor Tamás helyezte vitrinbe
Fotó: Daróczi Erzsébet

A képen Horthy Miklósné és gyermekei, Magda, Paulette, István és Miklós látható. A nagymama megkapta Magda asszony hegyikristályból készült fülbevalóit is, amit unokája elhozott a Horthy család emlékei közé.

Szeptember 8-án a Horthy család tagjainak kenderesi temetése alkalmából tartott emléknapon is megnézhetők az ajándékok. A református templomban 10 órakor ökumenikus istentisztelet után a Horthy család mauzóleumánál fél tizenkettőkor F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő mond beszédet, majd a néprajzi Kiállítóteremben 150 éves a Magyar Királyi Posta Kenderesen címmel nyílik kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában