mezőtúr

2019.08.14. 07:00

Egyre több földút kap burkolatot a városban

Három ütemben fognak megújulni Mezőtúr útjai. Az első szakasz tizenegy utcát érintett, amelynek során összesen kilencezer-nyolcszáz négyzetméternyi útalapot építettek.

Szabó Lilla Laura

Hamarosan véget ér a felújítás első üteme.

Forrás: Beküldött fotó

A kivitelezés egyébként szépen halad, hamarosan befejezik a munkálatokat. Az idei évben jelentősen több fejlesztés valósulhat meg, javarészt pályázati forrásból, amelyhez az önkormányzat önálló költségvetése is hozzájárul. A teljes alapot hitellel egészítették ki.

– Jó ideje szükség volt már az utak feljavítására. Nagy feladat elé nézünk, de igyekszünk a lehető legtöbb utcában megszüntetni a földutakat. Szeretnénk megfelelő közlekedési feltételeket biztosítani a város belterületein. A járdák állapota szintén fontos téma, így a fejlesztési listán ezek javítása is szerepel – fejtette ki Herczeg Zsolt polgármester.

Hamarosan véget ér a felújítás első üteme.
Fotó: Beküldött fotó

Az utak állapotának javítása egy régóta vágyott cél megvalósulását jelenti. Ehhez persze megfelelő forrásra volt szükség. Vissza nem térítendő támogatásként kétszázmillió forint adja a munkálatok alapját. A város önkormányzata ötvenmillió forintot különített el a célra. Emellett további százötvenmillió forint hitelt vett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában