PÁLYÁZAT

2019.08.21. 19:00

Elkészült a Hársfa úti játszótér Fegyverneken

Befejeződött a Hársfa úti játszótér felújítása Fegyverneken, ami közel tizennyolcmillió forint pályázati pénzből valósult meg.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: smallblackcat

A régit teljesen elbontották, így augusztus huszadikától egy teljesen megújult játszótér várja a gyereket.

Az új tér közlekedőutakat, műfüves pályát, lengőhintát, csúszdavárat, rugós játékokat, új homokozót, mini­játszóvárat és padokat kapott. A területen szeptemberben egy szemléletformálási akció keretében fákat és cserjéket is ültetnek majd. A játszótér felújítása része a Zöld város programnak, amelynek célja a város zöldfelületeinek növelése és megújítása, aktív rekreációs terek kialakítása, valamint gazdaságfejlesztési és közösségi céllal ingatlanok energiahatékony üzemeltetése, hasznosítása, vagyis a környezettudatosság szemléletének erősítése.

A százmillió forintos programban felnőttjátszótér építése, fásítás, a húsbolt felújítása, kereskedelmi és szolgáltatóterek kialakítása, parkolók építése, illetve a térfigyelő kamerarendszer bővítése is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában