verseny

2019.08.08. 19:00

Horvátországban bizonyítottak a megyei tűzoltók

Gyönyörű, tengerparti környezetben rendezték meg a közelmúltban a horvátországi Tisnóban az FCC (Firefighter Combat Challenge) Croatia elnevezésű tűzoltó sportversenyt. Megyénkből három tűzoltó vállalta a megmérettetést, az eredmények pedig ezúttal sem maradtak el.

Szoljon.hu/katasztrófavédelem

A magyar csapat

Forrás: BM OKF Médiaszerver

A Szolnoktól közel nyolcszáz kilométerre fekvő városka adott otthont Horvátország első FCC versenyének. Ám hiába nincs – még – hírneve a tengerparti megméretésnek, így is közel hatvan tűzoltó gyűlt össze az erőpróbára, ráadásul tiszteletét tette a szlovén Európa-bajnok együttes is — olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A verseny jótékony célokat is szolgált: a bevételből a helyi tűzoltóságnak vásároltak egy defibrillátor készüléket. A feladatok között olyanok szerepeltek például mint védőfelszerelésben emeletre futás, tömlőcipelés vagy vízsugárral célba lövés.

Fotó: BM OKF Médiaszerver

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből Czifra Zsolt őrmester és Handzsuj Mihály törzszászlós a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, Papp János százados pedig a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról indult a horvátországi viadalon. Mellettük ifj. Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagja képviselte hazánkat.

A magyar csapat
Fotó: BM OKF Médiaszerver

Egyéni verseny:

Czifra Zsolt (M korcsoport): 8. hely

Handzsuj Mihály (M30 korcsoport): 3. hely

Papp János (M40 korcsoport): 4. hely

Tandem verseny:

Czifra Zsolt – ifj. Bodó László (M korcsoport): 5. hely

Handzsuj Mihály – Papp János (M korcsoport): 8. hely

Papp János – Pavel Havlena (M40 korcsoport) 3. hely

Csapatverseny:

Czifra Zsolt – Handzsuj Mihály – Papp János – ifj. Bodó László – Ro Budar: 3. hely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában