SZOLNOK

2019.08.03. 11:30

Közmű: új kiadványokat mutattak be

A vidéki helyszínek közül először megyeszékhelyünkön mutatta be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb tájékoztató kiadványait – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

P. Pusztai Nóra

A könyvecskék a Kormányablakokon keresztül jutnak el a fogyasztóhoz. Scherer Zsolt, a MEKH sajtófőnöke kiemelte, a füzetekben az előzőekhez hasonlóan jelenleg is a fogyasztókat közvetlenül érintő problémák kerülnek elő.

– Az elmúlt időszakban felére esett vissza a kikapcsolt fogyasztók száma, a fizetési morál is javult, csökkentek a kintlévőséget. A legnagyobb probléma az átmeneti fizetési nehézségek kapcsán a határidő túllépése – hangsúlyozta.

Dr. Szentirmay Melinda, a MEKH osztályvezető-helyettese részletesen is beszélt a kiadványokról: a most megjelent füzetekben a közműszolgáltatás ki- és visszakapcsolásának szabályairól, valamint a társasházak közműszolgáltatásairól foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. Az oldalakon hangsúlyt kapott, hogy anyagi nehézségek esetén a legfontosabb, hogy a fogyasztó felvegye a kapcsolatot a szolgáltatóval, fókuszálva az együttműködésre, megkeresve a mindenkinek megfelelő megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában