Szolnok

2019.08.21. 13:30

Megkezdődik a tiszaligeti fürdő építése

„Örömmel értesítem, hogy rövidesen elkezdődik a Tiszaliget fürdő teljes átépítése, amelynek köszönhetően egy modern fürdőkomplexum épül a jelenlegi strand helyére” – eképpen kezdődik az a levél, amely a polgármesteri hivatal nevében tájékoztatja a lakosságot a megkezdett fürdőfejlesztésről.

Mészáros Géza

Forrás: A leendő fürdőkomplexum látványterve

A város arról tájékoztatja tehát a lakosságot, hogy miután nyár végével bezár a tiszaligeti létesítmény, ezen a héten megkezdődik a régi épületegyüttes bontása, illetve majdan az új fürdőkomplexum felépítése. A kivitelezés május hónapban indult volna, azonban a kivitelező – a hivatal kérésére – augusztus 20-ig nem kezdte meg a munkákat.

A beruházás időtartama 20 hónap, a kivitelezés a fürdő teljes területét érinti, így a strandot be kell zárni augusztus 21-én. A bérletet vásárló, rendszeresen úszó szolnokiak számára keresték annak a lehetőségét, hogy a MÁV strand nyitásáig tartó átmeneti időre a kieső vízfelületet pótolni tudják.

A leendő tiszaligeti fürdőkomplexum látványterve

Az egyeztetéseket követően az alábbi lehetőségek adottak:

Szeptember másodikától a tiszaligeti Vízilabda Aréna hétfőtől szombatig biztosítja a medence-használatot az úszók részére, naponta 5.45-től 8 óráig.

A Kassai úti Kanizsa Tivadar Tanuszoda hétfőtől péntekig szintén 5.45 és 8 óra között, valamint 18 óra és 20 óra között biztosítja a lakossági úszást.

Mindkét intézményben korlátozott a rendelkezésre álló kapacitás, ezért hetente három napon tudják biztosítani a bérletvásárlás és az úszás-lehetőséget egy személy részére, hétfő-szerda-péntek, vagy kedd-csütörtök-szombat napokon.

Az úszás biztosítása regisztrációhoz kötött. Regisztrálni augusztus 21-től augusztus 30-ig lehet személyesen, a Belvárosi Ügyfélközpontban (Kossuth tér 9.), ügyfélfogadási időben, vagy elektronikusan, az [email protected] e-mail címen. Telefonon érdeklődni az 56/503-428 telefonszámon lehet.

A leendő tiszaligeti fürdőkomplexum látványterve

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában