SZOLNOK

2019.08.31. 09:29

Több mint kétezer lurkó érkezik a szolnoki ovikba

A megyeháza díszterme adott otthont pénteken a Szolnok Városi Óvodák évnyitó értekezletének. A terem előterében saját készítésű játékokból rendezett kiállítást is megtekinthettek a résztvevők. A rendezvényen szó esett a következő nevelési év feladatairól, kihívásairól is. Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, szeptembertől tizenkilenc feladatellátási helyen várják a gyermekeket. Hétfőtől pedig 2006 kisgyermek érkezik majd a megyeszékhely intézményeibe.

Hartai Gergely

Forrás: Pixabay / Mihail_fotodeti

– A személyi feltételeink adottak a kezdéshez. Ezt az jelenti, hogy mintegy száznyolcvan pedagógus ügyel a gyermekekre, az összes alkalmazottunk száma háromszázhatvan fő – beszélt a számokról a vezető. Hozzátette, hogy a nyáron karbantartások és eszközbeszerzések zajlottak a tagintézményekben.

– Éppen ezért úgy gondolom, jól elő lett készítve a következő nevelési év, mely különösen fontos számunkra, hiszen a Szapáry úti óvoda elkészült, és szeptember 23-án birtokba is vehetik a kicsik. Erre az alkalomra nagyon készülünk, jelenleg is folyamatosak az egyeztetések – részletezte. Majd arról számolt be, az óvodaigazgatóság központi irodái is a Szapáry úti óvodába költöznek. Elsőként a gyermekek foglalhatják el az intézményt, utánuk költözik csak be a vezetőség.

Ferenczné Teleky Éva örömét fejezte ki, hogy rövidesen egy rendkívül korszerű intézményben fogadhatják a legkisebbeket. Ezt követően köszönetet mondott a szülőknek, hogy az óvodai munkálatok idején együttműködést tanúsítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában