GALÉRIÁVAL

2019.09.25. 14:00

Igazán menő zenei játszótér nyílt Berényben

Dobokat, gitárokat és még számos hangszert vettek birtokukba a gyerekek kedden délelőtt Jászberényben, a Főnix Fészek Műhelyházban.

Illés Anita

A Hangszeresek Országos Szövetsége szervezésében elkezdődött ugyanis a Hangszert a kézbe országos interaktív kiállítás és programsorozat, amelynek idén Jászberény az első állomása. A zenei játszótér és kiállítás keddtől szombatig ingyenesen látogatható a Főnix Fészek Műhelyházban, a rendhagyó énekóráknak pedig a Lehel Film-Színház ad helyet.

Az érdeklődők számos hangszert kipróbálhatnak, felfedezhetik például, hogy a dob, a gitár, a népi és klasszikus hangszerek milyen különleges zenei élményt adnak. Betekinthetnek a hangtechnikai eszközök és ministúdiók világába. A kiállításon kívül a program keretében ingyenesen látogatható tizenhat rendhagyó énekóra, valamint hét hangszeres és hangtechnikai kurzus és több koncert is.

A Hangszert a kézbe kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a könnyűzenei oktatás hiányára, megszerettesse a gyerekekkel a hangszeres játékot és elindítsa őket a későbbi tudatos zenefogyasztás felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában