Tiszasüly

2019.09.25. 11:30

Kamaszokat érintő témákról beszélgettek

Úristen, kamasz lettem! – ezzel a címmel tartott nagy sikerű interaktív előadást gyerekeknek Sohonyai Edit.

Kovács Berta

A fiatal ifjúsági regényíró a napokban, egyik délelőtt látogatott el a tiszasülyi könyvtárba. Az intézményben a helyi általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjai fogadták nagy érdeklődéssel. Az írónő olyan, kamaszok számára érdekfeszítő témákat boncolgatott az ifjú közönség bevonásával, mint a társas kapcsolatok, a nemek közötti különbségek, az érzelmek testbeszéddel történő kifejezése.

Ez utóbbit például egy-egy kihívott diák segítségével hatásosan és jól érthetően demonstrálta is a jelenlévő fiatalok számára. Búcsúzóul pedig könyvjelzőket osztogatott, melyekre személyre szóló, rövidke, de annál találóbb, az illető jellemét megragadó üzeneteket írt, természetesen pozitív megközelítésben.

Sohonyai Edit könyveivel is megismerkedtek a gyerekek, az alkotó adott is kiadványokat a könyvtárnak. Az írónő műsorának sikerét jól érzékelteti, hogy már aznap délután megjelentek a bibliotékában kölcsönzési szándékkal a fellelkesült kamaszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában