SZOLNOK

2019.09.02. 19:58

Milliárdokból változik meg a közlekedés a Tallinnon

Nagyszabású közlekedési fejlesztések várhatóak hamarosan a szolnoki Tallinn városrész több pontján. A munkálatok után jelentős változásokra lehet majd számítani a térségben.

Hartai Gergely

Fontos fejlesztést terveznek a városrészben.

Fotó: Csabai István

A polgármesteri hivatal hírportálunkkal azt közölte, hogy a beavatkozások zöme a Mester utat és környékét érinti majd. Megtudtuk, a beruházás során a dr. Sebestény Gyula út fejlesztése valósul meg egészen a Besenyszögi útig. Mint írják, körforgalmi csomópontok létesülnek a legforgalmasabb, jelenleg balesetveszélyes közúti csomópontokban. Így a dr. Sebestény Gyula út és a Városmajor út kereszteződésében, valamint a végcsomópontban, a Mester úton.

Az önkormányzat arról is beszámolt, hogy a fejlesztéssel érintett helyszíneken a meglévő buszmegállókat felújítják és korszerűsítik. Emellett a tömegközlekedés számára az új útvonalon szükséges helyeken buszmegállók létesülnek. A Városmajor út tervezett körforgalmú csomópontja és a Mester út között gyalogos- és kerékpárút létesül. A munkálatok összköltsége mintegy 2,6 milliárd forintot tesz ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában