SZOLNOK

2019.09.01. 14:00

Oktató és hangulatjavító üzenetek díszítik a suli lépcsőit

Színes lépcsők, kedves feliratok fogadják a diákokat szeptembertől a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc AMI-ban.

P. Pusztai Nóra, Czakó Nóra

Humoros feliratok is felkerültek a lépcsőkre.

Forrás: Beküldött fotó

A szülői munkaközösség kezdeményezésére, de az iskolavezetés és a pedagógusok bevonásával valósult meg az intézmény közösségi tereinek dekorálása. A szülők a lépcsőket díszítették, a munkába a tanárok is bekapcsolódtak.

Györéné Bozsó Anitától, a szülői munkaközösség vezetőjétől megtudtuk, hogy folyamatosan ötletelnek, mivel tudnák még szebbé tenni az iskolát. Még májusban fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy színes üzeneteket, hasznos tudnivalókat helyezhetnének el a lépcsőkön. Az alsós szárnyban kapott helyet a szorzótábla, valamint a j-s és ly-s szavak. A felsős szárny lépcsőire pedig magyar idézetek kerültek és történelmi évszámok, a honfoglalástól az 1956-os forradalomig. Mindkét szárnyban olvashatók azonban humoros feliratok is.

Humoros feliratok is felkerültek a lépcsőkre.
Fotó: Beküldött fotó

– Kettős célt szolgálnak ezek a matricák, egyrészt dekorációs, szépítő, másrészt oktató, nevelő és hangulatjavító – mondta Györéné Bozsó Anita.

– Szerettünk volna örömet szerezni a diákoknak és a tanároknak, valamint feldobni vele az iskola kinézetét. Emellett úgy gondoltuk, hogy ha nap mint nap látják a gyerekek az évszámokat, idézeteket, könnyebben megjegyzik őket. Mivel olyan feliratok is felkerültek a lépcsőkre, hogy „mondd: kérem, köszönöm”, udvarias viselkedésre is neveli a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában