a szerkesztőség postájából

2019.09.12. 14:00

Olvasónknak a késéseken kívül több gondja is van a MÁV szolgáltatásaival

A „szerkesztőség postájából” című rovatunkban olvasóink által megfogalmazott leveleket, véleményeket és cikkeket osztunk meg Önökkel.

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Olvasónk az alábbiakat fogalmazta meg:

„Szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni a MÁV elleni panaszáradathoz, melynek egy része nemrég az Új Néplapban is megjelent. Kezdem a legutóbbi élményemmel. Szeptember 1-jén, vasárnap utaztam volna haza Budapestről a 18 óra után induló sebesvonattal. Kiértem a Nyugati pályaudvarra, és a következő kép fogadott a csarnokban: az összes vágány „üres volt” és a csarnok tömve volt vonatokra váró emberekkel. Az információs táblán az érkező IC-vonatok mellett százhúsz perces késések szerepeltek. A táblára kiírt információ szerint Monornál meghibásodott a biztosítóberendezés. A sebesvonatom több mint hatvan perces késéssel indult el Szolnok felé.

Az elnök-vezérigazgató válaszleveléhez pedig annyit tennék hozzá, hogy szerintem a kocsik külső és belső tisztításán nem látszik változás. A napokban utaztam IC-vel Szegedre, a mosdókban se WC-papír, se kéztörlő. A kalauz válasza csak annyi volt, hogy a neten tegyek panaszt. De ha valakinek nincs erre lehetősége, akkor mit tegyen?

Az újabb emeletes vonatokra írtak alá című cikkel kapcsolatban pedig annyi észrevételem lenne, hogy az említett FLIRT elővárosi vonatok rendszeresen közlekednek a Budapest–Záhony viszonylatban sebesvonatként. A kocsikban kialakított ülések azonban nem alkalmasak hosszú utazásra. A megrendelő valószínűleg ezt nem próbálta ki.

Sajnos ezeken a vonatokon a kocsikon nem lehet „átjárni”. Számos esetben tapasztalható, hogy az egyes kocsikban a WC-k nem üzemelnek meghibásodás miatt. Ezért a másik kocsiba átmenni csak a megállókban lehet. Ha ott sem működik az illemhely, akkor meg kell várni a következő megállót. Záhonytól Szolnokig minden állomáson megáll a vonat, Ceglédtől Ferihegyig viszont sehol sem. Mit tehet ilyenkor az utas? Vár türelmesen...”

Név és cím a szerkesztőségünkben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában