TISZAFÜRED

2019.09.12. 09:30

Óvodai ellátással bővül a helyi fejlesztő iskola

Új épületbe költözhet a Református Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény (EGYMI) tiszafüredi iskolája. Hamarosan kibővített formában folytatja működését, erről kötöttek együttműködési megállapodást a város önkormányzatával.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A Református EGYMI huszadik éve foglalkozik sérüléssel, fogyatékkal élő személyek fejlesztésével, fenntartója a Magyar Református Egyház Zsinata. Országosan mintegy negyvenezer gyermek ellátását végzik. Az elmúlt években Tiszafüreden, elsősorban a Szivárvány-ház Református Szociális Intézményben élő, halmozottan sérült fiatalok oktatása zajlik.

– Már tavaly is próbálkoztunk Tiszafüreden, sajátos nevelési igényű gyermekek ellátását végző óvoda indításával, de az épület melyben az intézmény jelenleg működik nem adott erre lehetőséget – vezette fel a sajtótájékoztató apropóját Bori Judit, az intézmény igazgatója.

Közös gondolkodás után született meg a döntés, hogy a helyhatóság felajánlja az intézmény számára az egyik használaton kívüli ingatlant. A választás a Platán Nyugdíjas Otthon melletti, egykori Bajcsy úti óvoda épületére esett.

– Több szülő is megkereste az önkormányzatot, hogy gyermekeiket napi szinten más településekre, például Kisújszállásra kell hordaniuk, ami a hétköznapokban komoly gondot okoz – vázolta Ujvári Imre polgármester. Hozzátette: azt várják, hogy számos helyi család életét könnyíti meg az átszervezés. A nagy termekből álló és nagy udvarral rendelkező, néhány évvel ezelőtt felújított épület ideális helyszínt biztosít majd. Így hamarosan kezdetét veheti az óvodás-, valamint iskoláskorú sérült, fogyatékkal élő gyermekek fejlesztő oktatása és nevelése.

Fotó: Ujvári László

A képviselő-testület úgy döntött, hogy az ingatlant – határozatlan időre – térítésmentesen bocsájtja a Református EGYMI rendelkezésére. Ez éves szinten közel két millió forintos, közvetett támogatásnak minősül. Jelenleg tizennyolc iskoláskorú gyermek fejlesztő oktatását végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában