SZOLNOK

2019.09.19. 16:30

Szolnoki Ferences rend életét mutatja be a kiállítás

Dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy részben hagyományos programokkal, részben újdonságokkal várják idén ősszel is a múzeumba látogatókat. A csütörtöki napon nyitják meg a „Ferencesek Szolnokon” című kiállítást, amely tárgyi és szellemi termékek összegyűjtésével ad átfogó képet a rend életéről.

P. Pusztai Nóra

Szó esett a Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozatról, mely a város három helyszínén színes programokkal szórakoztatja az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatóak.

– Az előző évekhez hasonlóan az érdeklődők egyebek mellett a restauráló műhelybe is bepillanthatnak – mondta az igazgató.

Az októberi Múzeumok Őszi Fesztiváljának országos koncepciója: a világ csodái – felfedezések kora. Fotókiállítás, kerekasztal-beszélgetés, terményfelismerés, gyékénykötés és a kerámia világának megismerése is szerepel a programok között. Az egyik fő célcsoport a kamaszok, akik földrajzi, történelmi és művészettörténeti kvízek során mérhetik össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában