JÁSZBERÉNY

2019.10.04. 16:30

A népdalkör szakmai programokat szervez a pályázati támogatásból

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület ebben az évben több mint kétmillió forint támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán.

Illés Anita

Közösségi napot tartott a Kossuth Népdalkör

Forrás: Beküldött fotó

Mátics Béláné, az egyesület elnöke elmondta, hogy az elnyert pályázati forrásból többek között olyan szakmai programokat valósítanak meg, melyek a jászsági népdalkörök számára a közös éneklésen túl lehetőséget nyújtanak a szakmai tapasztalatok megosztására, a tagok számának növelésére és a hagyományok őrzésére, valamint átadására is.

Ennek szellemében a program keretében nemrégiben közösségi napot tartottak a Jászberényi Gazdakör székházában, ahol Tamás Zoltán önkormányzati képviselő üdvözlése után Darázs Barnabás verssel köszöntötte a találkozó résztvevőit.

Közösségi napot tartott a Kossuth Népdalkör
Fotó: Beküldött fotó

A rendezvényre meghívták a jászboldogházi népdalkör tagjait is, akikkel tovább erősítették szakmai együttműködésüket és baráti kapcsolatukat. A jó hangulatú, vidám őszi délutánt a dalkörök közös énekléssel, zenéssel és beszélgetéssel töltötték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában