KENDERES/Budapest

2019.10.08. 16:30

Agrárversenyen indultak a szakközépiskola diákjai

A Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős mezőgazdasági gépész tanulói közül a „Kenderesi Ászok Ászai” csapat (Papp Máté, Bagi Tamás, Bak Róbert, Boncz Gergő, Rigó Csaba) is megmérette magát az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár szakmai versenyén a fővárosban – tudtuk meg Virág Dóra igazgatótól.

Daróczi Erzsébet

A Kenderesi Ászok Ászai csapat 

Forrás: Beküldött fotó

Az agrárszakképző iskolák közötti versenyre előzetes feladatok is voltak: nyári pillanatképeket kellett készíteniük a diákoknak az iskolai összefüggő nyári szakmai gyakorlatról, videóban megörökíteniük a nyári agráriumi életet, erről SWOT-analízis formájában szakmai beszámolót írniuk. Kiemelt feladat volt egy agrár fém kabalafigura elkészítése is. A környezetet óvva a kenderesiek régebbi alkatrészeket, fémhulladékokat használtak fel a feladathoz.

A döntőben kertészeti, állattenyésztési, gépészeti, agrárgazdasági elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldania a csapatnak.

A Kenderesi Ászok Ászai csapat
Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában