tetris challenge

2019.10.08. 19:00

Kifeküdtek a szolnoki bázis katonái is

Mára már biztos mindenki találkozott olyan fotókkal, ahol a segítő szakmában dolgozók kipakolták menetfelszerelésük minden darabját, mellé feküdtek, és azt madártávlatból fotózott képeken meg is mutatták a nagyvilágnak. A Szolnokon szolgálatot teljesítő katonák sem maradtak ki a sorból, a közelmúltban ők is kifeküdtek helikopterük mellé.

házsé/szoljon.hu

Fotó: dr. Toperczer István/MH86 SZHB

„MH 86. Szolnok Helikopter Bázis: Tessék ez a Mi-24-esünk!” — olvasható a Magyar Honvédség facebook oldalán a szöveg a már sokak által jól ismert tetris challenge kép mellett. A magyar katonák sorra hívják ki egymást a feladat teljesítésére közösségi oldalukon.

Fotó: dr. Toperczer István/MH 86. SZHB

Az első ilyen típusú fotó még 1987-ben készült, akkor egy gondnok mutatta meg, mi lapul szerszámosládájában. Az ő példáját követte 2018-ban az új-zélandi rendőrség, és kihívás akkor lett belőle, mikor 2019. szeptember 1-én zürichi járőrök pakolták ki autójukat, mellé feküdtek, majd a fotón megjelölték azokat, akiket felkértek, csinálják utánuk a mutatványt.

Hazánkban a Magyar Honvédség mellett többek között a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat is elkészítette saját fotóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában