Szolnok

2019.10.28. 11:30

Megszólítják a város lakosságát

Szombaton a megyeszékhelyen tartotta konferenciáját a református egyház tisztségviselőit tömörítő Magyar Református Presbiteri Szövetség.

Szathmáry István

A több mint hatvan résztvevőt a Szolnoki Evangélikus Egyházközség közreműködésével a Szolnoki Református Egyházközség fogadta gyülekezeti házában.

Előadások hangzottak el arról, hogy az evangélium üzenetével miként lehet hitelesen és vonzó formában megszólítani a városok, többek közt Szolnok lakosságát. A gyülekezetek mivel járulhatnak hozzá lakhelyük értékeihez. A vitaindító előadásokat Lovas András budapest-gazdagréti lelkipásztor, a Dunamelléki Református Egyházkerület missziós referense és Győri Péter Benjámin, szolnoki evangélikus lelkipásztor, a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese tartotta.

Ezt követően a résztvevők lelkipásztori vezetéssel a Verseghy gimnázium termeiben, kiscsoportos beszélgetések keretében fejtették ki véleményüket a konferencia kérdéseiről. A szeretetvendégség után a konferencia úrvacsorás istentisztelettel zárult az evangélikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában