PÁLYÁZAT

2019.10.07. 09:30

Új bölcsőde épül a szolnoki Temető úton

A lakókörzet problémáinak kezeléséről is szó esett a csütörtöki lakossági fórumon. Molnár Iván, a választókerület önkormányzati képviselője válaszolt a felmerülő kérdésekre a Törteli úti Csillag Csehaj Közösségi Házban.

P. Pusztai Nóra

– Problémaként merült fel, hogy az önkormányzat által biztosított új építésű lakósoron kiköltözésnél áldatlan állapotok uralkodtak. Az ilyen esetek elkerülése érdekében az üzemeltető időről időre ellenőrizni fogja azokat a lakásokat is, amelyekben jelenleg is laknak – mondta Molnár Iván. Hozzátette, az úgynevezett OTP-soron élőknek is igyekeznek segíteni, hiszen ott szinte élhetetlen körülmények uralkodnak.

A körzetben élők javaslatára a szemét elszállítására egy konténert helyeznek ki. A Pintér és Cserép utca környéki hulladék is előtérbe került, az elszállításához eszközöket biztosítanak. A rendezettség érdekében az önkormányzati és egyéb területek karbantartása is a célok között szerepel.

– A Törteli út felújításának terve elkészült, jelenleg a források előteremtésére van szükség – hangsúlyozta a képviselő, aki a terület egyik nagy beruházását is előrevetítette.

– Sikeres az önkormányzat bölcsőde építésére benyújtott pályázata, amely során egy teljesen új, három csoportos intézmény épül a Temető utcán. A mintegy három év múlva elkészülő magasabb színvonalú, korszerű épület az eddiginél több kisgyerek számára biztosít férőhelyet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában