galériával

2019.10.19. 07:00

Világméretű programhoz csatlakoztak a szolnoki iskolások

Több száz gyermek imádkozta közösen a rózsafüzért pénteken délelőtt a belvárosi nagytemplomban. A világméretű kezdeményezéshez a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.

Hartai Gergely

Máthé György esperes-plébános elmondta, az esemény kiindulópontja az a Szent Pio atyától származó gondolat, miszerint ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a világbékéért és az emberiség egységéért, megváltozik a világ.

– Ferenc pápa a múlt évtől kezdeményezte, hogy tegyük világméretűvé ezt a gondolatot. A kezdeményezést a venezuelai keresztények indították el. Ilyen méretekben pedig immáron második alkalommal került sor a közös imádságra… – fűzte hozzá a plébános.

Nyitó szavaiban Máthé György hangsúlyozta, az egész földkerekségre kiterjedő ima zajlik, ugyanebben az órában. A szolnoki program 8:45-kor vette kezdetét.

– Ferenc pápa arra szólított fel, hogy egy időpontban imádkozzuk a rózsafüzért, hiszen október a Szűzanya tiszteletére van szentelve – mutatott rá. Az eseményen azt is megtudhattuk, hogy ez alkalommal mintegy háromszáz tiszapartis diák, köztük az iskola alsó tagozatosai és ötödik osztályosai mondták a rózsafüzért. Az egyházi eseményen a diákság mellett az intézmény pedagógusai is közreműködtek.

Máthé György a programot követően annak helyi küldetéséről, jelentőségéről beszélt hírportálunknak.

– Célunk, hogy a közös ima által a gyerekek is felfedezzék, és ezáltal jobban megismerjék a rózsafüzér lényegét. Az imádságot egyébként ki is vetítettük a templomban. Emellett jelképesen egy nagyméretű rózsafüzért is elhoztunk, melynek segítségével a gyerekek végigkövethették az imádság menetét – részletezte.

Végül arról számolt be, hogy programjuk zárásaként minden gyermek egy-egy nekik szóló levelet is kapott, melyek a pápa gondolatait tartalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában