Szolnok

2019.11.26. 20:00

Bérfejlesztésre számíthatnak a bölcsődei dolgozók

A közeljövőt érintő fejlesztésekről és változásokról beszélgettek kedden a Széchenyi-lakótelepen, az Aranyi úti bölcsődében.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztrációfotó/MTI

Fotó: Balázs Attila

Az eseményen jelen voltak a Bölcsődei Igazgatóság munkatársai, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester valamint a gondozónők, dajkák és az intézmények dolgozói. A városvezető részletesen beszámolt az intézményekkel kapcsolatos felújításokról is.

– A munkálatok még tartanak a Móra Ferenc úti bölcsődében. Reményeink szerint januárban már birtokba vehetik a gyerekek és a gondozónők. Ezt követően az Aranyi Sándor úti intézmény következik. A hosszútávú cél pedig az, hogy a város további gyermekeket nevelő és oktató intézményeit is felújítsuk vagy újraépítsük – részletezte.

Hozzátette, hogy a régi épületeket a tervek szerint lebontják, hogy helyüket korszerűbbek vehessék át. A modern intézményeknek hosszútávon sokan több előnyük van, működtetésük pedig hatékonyabban valósulhat meg. A polgármester gondolatati után dr. Kállai Mária fejtette ki a bérfejlesztés részleteit.

– Úgy gondolom, hogy csodálatos munka a gyerekekkel foglalkozni. Így méltán indokolt a bérfejlesztés – kezdte. Az országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a legtöbb fizetési kategóriában, 2021-re háromszorosára kell, hogy növekedjen a dolgozók bére, a 2010-es állapothoz képest. Mindez két lépésben történik majd. A következő évre az emelés aránya bruttó 16 ezer és bruttó 73 ezer forint között alakul. 2021-re legalább bruttó 24 ezer, legfeljebb bruttó 161 ezer forint növekedést jelent. Az emelés a felsőfokú, okj-s és középfokú kisgyermeknevelők valamint az alap és középfokú dajkák illetményét érinti.

A délután a jelenlévők kérdéseivel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában