Polgármester-választás

2019.11.10. 22:33

Elsöprő győzelmet aratott Budai Lóránt Jászberényben

Rekordszámú részvétel mellett zajlott a megismételt polgármester-választás vasárnap Jászberényben.

Illés Anita

Forrás: Gémesi Balázs

A Nemzeti Választási Iroda 18.30-kor közölt adatai szerint a választásra jogosult állampolgárok 60,22 százaléka adta le szavazatát. A Jászság fővárosában soha ennyi választópolgár nem voksolt még polgármester-választáson, mint november 10-én. A szavazatok száz százalékos feldolgozottságánál Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje 8327 (62,9%) szavazattal fölényesen megnyerte a választást. Dr. Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) 4569 szavazattal a voksok 34,51 százalékát szerezte meg. Dr. Magyar Levente (független) 257, míg Dobrosi Péter (Mi Hazánk Mozgalom) 86 szavazatot kapott.

Budai Lóránt a közösségi oldalán megköszönte a bizalmat Jászberénynek. „Büszke vagyok az itt élőkre, amiért megmutatták, hogy a jászok egy büszke, öntudatos nép, amelyet nem lehet zsarolni, fenyegetni és szabad választásában korlátozni. Boldog vagyok, hogy hétfőtől már polgármesterként szolgálhatom szeretett városunk minden polgárát!” – írta közösségi oldalán.

Mint arról beszámoltunk, október 13-án az önkormányzati választáson nagyon szoros küzdelemben Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület polgármester-jelöltje 14 szavazattal győzött Dr. Szabó Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje előtt. A Szegedi Ítélőtábla azonban helybenhagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, melyben Dr. Szabó Tamás fellebbezésére megsemmisítette az október 13-ai voksolás eredményét és új választást írt ki.

A szavazatkülönbség a megismételt választáson több ezerre nőtt, így a Közösen Jászberényért Egyesület megválasztott polgármestere még nagyobb felhatalmazást kapott a város vezetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában