SZOLNOK

2019.11.21. 14:00

Különleges hangulatot teremtenek a szimfonikusok

Újévköszöntő Boléro-remix tánckoncertjéről tartott sajtótájékoztatót a Szolnoki Szimfonikus Zenekar vezetése kedden az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

P. Pusztai Nóra

FOTÓ: szolnokiszimfonikusok.hu

Az idén már kilencedik alkalommal, a Városi Sportcsarnokban megrendezendő nagyszabású, komplex művészeti produkcióval új műfaj született. Tavalyhoz képest azonban visszatér a produkció a hagyományos felállásra, így a zene, az ének és a tánc egyenrangú partnerként jelenik meg a színpadon. A helyi és környékbeli kórusok, valamint táncosok a zenészekkel együtt lépnek fel.

– Az ilyen és ehhez hasonló koncertek szereznek hírnevet a városnak, és erősítik a szolnokiság érzését – mondta Rusvai Károly önkormányzati képviselő, aki hozzátette, hogy a tapasztalatok szerint évről évre nagy létszámú közönséget mozgat meg a produkció.

– Máshol vannak a hangsúlyok a dramaturgiában, mint eddig voltak – emelte ki Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ügyvezető-szakmai igazgatója, aki részletezte a két szakaszból felépülő előadás élvezetes, lendületes és temperamentumos felépítését, kiemelve egyebek mellett a 2014-es tánckoncertet felelevenítő Bolerót, a Poloveci táncokat, a Bacchanáliát, illetve a táncolható Gayane szvittet.

Az ügyvezető kitért a kórus által keltett érzelmekre, valamint a különféle típusú és karakterű balett-táncokra.

A táncosok, a kórusok és a zenekar a felkészülési időben külön próbálnak. A több mint száz főt felvonultató előadói gárdát a kétezer fős közönség együtt hallgathatja. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az előző évekkel ellentétben idén helyre szóló jegyeket lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában