Tiszasas

2019.12.07. 07:00

A kóbor kutyákat ellenőrizték az alapítvány munkatársai

Egy alapítvány munkatársai járták a napokban a település utcáit. Ugyanis az utóbbi időben megnehezítették a falusiak életét a kóbor kutyák.

P. Pusztai Nóra

Összesen százharminc háznál jártak. A helyiek jó része csak az adatszolgáltatási kötelezettségeinek nem tett eleget, állataik chippel rendelkeznek, de eddig a hivatalnál nem jelentették be azokat.

A kecskeméti Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány munkatársai járták a napokban a település utcáit, ugyanis az utóbbi időben megnehezítették a falusiak életét a kóbor kutyák. Főleg a biciklisek után szaladtak, és a kisgyermekesek tartottak tőlük. Nemrégiben az eb-összeírás során a chip és az oltási könyv számával igazolhatták a lakosok a kutyatartást. Az alapítvány emberei bejárták a területeket, ahol nem jelentették be a tulajdonosok, hogy a portán ebet tartanak.

– Három chippel rendelkező kóbor négylábút juttattak vissza a gazdáikhoz a szakemberek, felszólítva őket a felelős állattartásra. Százharminc háznál jártak a minap, a helyiek jó része csak az adatszolgáltatási kötelezettségeinek nem tett eleget, állataik chippel rendelkeznek, de eddig a hivatalnál nem jelentették be – mondta Vágner István polgármester. Majd hozzátette, hogy az ellenőrzés után már meg is jelentek a kutyatartók a hivatalban, hogy tisztázzák ügyeiket, egyebek mellett az adatok rögzítését vagy elindítsák a chippelés folyamatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában