nemzetközi projekt

2019.12.16. 11:30

Az izlandi elnökkel is találkozhattak a berényi pedagógusok

A Bercsényi Miklós Általános Iskola több nemzetközi projektben is részt vesz. Az önkéntesség áll annak a programnak a középpontjában, melynek első találkozóját novemberben Izlandon, Reykjavíkban tartották. Az intézmény három pedagógusa utazott el a távoli kis országba.

Illés Anita

A csoportot fogadta az izlandi köztársasági elnök is

Forrás: Beküldött fotó

Kiss Attila testnevelő tanár elmondta: hat nemzet iskolája vesz részt a projektben. A fő koordinátor görög iskola mellett román, olasz, finn, izlandi oktatási intézmény dolgozik együtt a berényiekkel. A programban természetesen a diákok is utazhatnak majd. Az összejövetelen a tanárok megismerkedtek egymás intézményeivel, majd felosztották a feladatokat, egyeztették a találkozók időpontjait.

– A csoportot óriási megtiszteltetés érte, ugyanis Guðni Th. Jóhannesson izlandi köztársasági elnök is fogadott bennünket – számolt be a találkozóról Kiss Attila.

A csoportot fogadta az izlandi köztársasági elnök
Fotó: Beküldött fotó

Az út során ellátogattak egy önkéntes mentőszolgálathoz, valamint különböző oktatási módszerekkel ismerkedtek meg. Izland látnivalóit, nevezetességeit is felfedezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában