Kunszentmárton

2019.12.29. 20:00

Elismerték a bűnügyi osztályvezető munkáját

Dr. Bencsik Béla rendőr alezredes, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője a minap jutalmat vehetett át dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettestől.

P. Pusztai Nóra

Dr. Bencsik Béla több mint húsz éve dolgozik a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon

Fotó: P. Pusztai Nóra

Az Országos Rendőr Főkapitányságon tartott ünnepségen a tiszazugi rendőr 2019. év második felében nyújtott teljesítményét emelték ki.

– Bár a második félévi munkám elismeréseként kaptam a jutalmat, de úgy kezelem, hogy az itteni bűnügyi állomány, sőt talán még pontosabb, ha a kapitányság munkájának elismerése – mondta dr. Bencsik Béla, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője, aki kiemelte, hogy bár ezt a fajta dicséretet évente osztják, egy konkrét rendőrségi dolgozó pályáján mégis ritkaságszámba megy, ha országos vezetői jutalomban részesül.

Dr. Bencsik Béla több mint húsz éve dolgozik a tiszazugi rendőrségen, viszonylag gyorsan lépdelt felfelé a ranglétrán, hiszen a kunszenti gyakorlati ideje után ide nevezték ki, nyomozótiszt, alosztály-, majd osztályvezető lett.

Dr. Bencsik Béla több mint húsz éve dolgozik a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon
Fotó: P. Pusztai Nóra

– A bűnügyi munkát irányítom, tizenöt emberért felelek. A megyében kisebb kapitányságnak számítunk, így a kevesebb ügyszám és terület miatt közelebb tudok kerülni az ügyekhez, szorosabb a kapcsolat a kollégákkal, a jó teljesítményünknek talán ez is lehet az oka – vallja a vezető, aki középiskolásként döntötte el, hogy rendőrnek tanul tovább.

– A kollégiumban a szobatársam rokonai között volt rendőr, és ő mondta, hogy jelentkezzünk mi is. Mivel nem igazán volt kialakult elképzelésem, hogy merre tovább, így belevágtam, visszagondolva az elmúlt időszakra, nem is bántam meg a döntésemet – mondta dr. Bencsik Béla. Hozzátette, a bűnügyi tevékenységek kifejezetten sok gondolkodást és logikát igényelnek, ugyanis a nyomozóknak meg kell próbálniuk a másik fejével gondolkodni.

A térségben, mint szinte minden más kapitányságon, a bűncselekmények teljes tárháza megtalálható. A lopások és a betöréses lopások a leggyakoribbak, mégis azt lehet mondani, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkent az ismertté vált regisztrált bűncselekmények száma a területen.

– Minden ügy átmegy a kezemen, bizonyos tárgyi súly felett a megyei szerv hatáskörébe tartozik a nyomozások lefolytatása, például emberölések esetén. Az utóbbi időszakban egy komoly sorozatügyön dolgoztunk, ami Cibakházát és Tiszaföldvárt érintette. A földvári rendőrőrs kezdte felderíteni az ügyet, fokozatosan szélesítettük ki a bűncselekményi kört, de egy sorozatrablást is sikerült felderíteni – mondta az alezredes.

Hangsúlyozta, több olyan ügyön is dolgoztak a közelmúltban, ami végül nem a hatáskörükbe tartozott, de a közös munka során sikerült elfogni a tettest.

– Az ügyekben elért sikerek hozzák meg a kedvet, hogy a pályán dolgozzon az ember – vallja a rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában