Szolnok

2019.12.12. 20:00

Fejlődhet a Tallinn városrész a megépülő útszakasz által

A terület rehabilitációjaként is tekinthetünk arra a városfejlesztési programra, amely során a Mester és a dr. Sebestény Gyula utat összekötő szakasz megépül – hangzott el a csütörtöki, Besenyszögi úton tartott sajtótájékoztatón.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Mészáros János

Szalay Ferenc polgármester elmondta, hogy az egykori orosz laktanya mellett lévő területeken új lakókörzet alakul ki. A laktanya közművesítése után telkeket alakítani ki, amelyet bérlakások építésére valamint piaci alapú értékesítésre ajánlanak majd. A városhoz közelebbi magánterületeken, a virág nevű utcákhoz hasonlóan építkezések indulhatnak, hiszen a város ezen része közel van a készülő négyes elkerülőhöz, ami a fejlődés további lehetőségeit tartogatja.

A biztonságos közlekedés érdekében a majd két kilométer hosszú szakasz mindkét végén körforgalom épül. Az út bal oldalán megvilágított járdát és kerékpárutat alakítanak ki. A buszmegállók és gyalogátkelőhelyek kiépítésénél figyelembe veszik a lakókörzeteket. A lakosok kérésére a szakaszra három és fél tonnás súlykorlátozást vezetnek be, amely a buszokra nem vonatkozik majd.

– A beruházás teljes költsége több mint két és fél milliárd forint. A fejlesztés első ütemében a Zagyva-hidat újítottuk fel, most a két körforgalom és az új út megépítése zajlik. A dr. Sebestény úti körforgalomban végéhez közelednek a közmű kiváltási munkálatok, a Bimbó utca és rendőrség közötti szakaszon az aszfalt kötőrétegét terítik. A teljes szakasz nyáron már használható lesz – hangsúlyozta Baranyiné Sárközi Erika, a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója, aki hozzátette, hogy idén december huszadikáig dolgoznak a kivitelező munkatársai, a munkálatok januárban folytatódnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában