Galériával

2019.12.11. 19:00

Karácsonyi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak Szolnokon

Mint minden évben, idén is megrendezte a már hagyományossá vált karácsonyi műsorát „Szeretet és békesség órái” címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ.

Czakó Nóra

Fotó: Csabai István

A Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesület tagjainak szervezett rendezvényen a Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcvanegy tanulója adott műsort.

Deák Jánosné, az egyesület elnöke kiemelte, hogy a tagok már húsz éve felügyelik az Agóra kiállításait. A nyugdíjasok közül háromszázötvenen önkéntesen, szeretettel és felelősségteljesen jelen vannak a tárlatokon. Idén kétszáz kiállítási munkanapon 1 524 órát teljesítettek. Ezt köszönte meg az Agóra a karácsonyi műsorral.

Kómár István római katolikus plébános a Szolnoki Ökumenikus Lelkészkör nevében elhangzott ünnepi gondolatai után Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket. A városvezető elmondta, hogy rengeteg rendezvény van a városban, amely a szépkorúakat szolgálja. Hiszen negyvennégy idősklub működik Szolnokon, amely több mint kétezer embert ér el, és szervez programokat.

– A gyerekeknek tudniuk kell, hogy a szeretet és békesség nem csak egy-egy órára kell, hogy vonatkozzon, hanem 365 napon keresztül kellene tudni teljesíteni az empátiát, a közös gondolkodást és az együttműködést a szeretet jegyében. Miután az idős generáció átélte, hogy ez milyen fontos, át kell hogy adja ezt a tudást a fiataloknak – hangsúlyozta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában