Vélemény

2019.12.28. 20:00

Legyünk óvatosak szilveszterkor!

Ma már nincs szilveszter tűzijáték nélkül, vélekednek sokan. Elég sokan ahhoz, hogy olyanoknak is bőven jusson a robbanó-szikrázó látványosságokból, akiknek esze ágában sincs efféle játékszerekre költeni.

Kovács Berta

Szép dolog a tüzeskedés e fajtája, e sorok írója is szívesen elnézegeti a felröppenő rakétákat a magasban. Sajnos azonban korántsem ügyel mindenki ezek biztonságos használatára.

Az ember örül, hogy az egyébként tiltott petárda lassan „kimegy a divatból” és nem durrogtatnak már karácsony előtt tömegesen. Arról nem is szólva, mikor december 31-én verték fel a város csendesnek egyébként sem mondható nyugalmát a leglehetetlenebb helyekre, járókelők közé, kukákba, kocsik alá hajigált robbanó rudacskák.

A tűzijáték legalább látványos, és ha betartják az előírásokat, biztonságos is.

No persze, az nem nagy élvezet, ha a célt tévesztett rakéta egy erkélyén köt ki, jó esetben „csak” a frászt hozva a gyanútlan lakókra, rosszabb esetben lángra lobbantva a balkonon tárolt kacatokat. Azért sem tudok lelkesedni, ha azon kell aggódnom, melyik tüzes „lövedék” veri be vajon az emeleti ablakot, mert a gazdája a társasház falának tövében helyezte el a telepet…

Sajnos az állatok nem osztoznak e szórakozás örömeiben, a kutyák, macskák is legfeljebb hősiesen tűrik a számukra fülrepesztő robajokat, de semmiképp nem élvezik. Jó lenne erre tekintettel lenni, és mellőzni a kerítésnél őrt álló házőrzők riogatását a szándékosan orruk előtt beindított tűzijátékokkal.

Persze egymást se riogassuk, a baleset pedig sem az elszenvedőjének, sem az okozónak nem öröm. Durrogtassunk körültekintően, hogy az tényleg élvezetes legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában