Kisújszállás

2019.12.14. 11:30

Több helyen változtattak a forgalmon a beruházások miatt

A városban idén több olyan beruházás is megvalósult, melyek miatt egyes közutak forgalmi rendjét módosítania kellett a képviselő-testületnek.

Daróczi Erzsébet

Így megtörtént a Deák Ferenc utca 29-es, vagy ahogy a helyiek ismerik, a „Papi” zug közúthálózatának járhatóvá tétele.

Az útburkolat védelme érdekében „Tehergépkocsival behajtani tilos” közúti jelzőtábla kihelyezéséről döntött a testület, ami azt jelzi, hogy az útra tehergépkocsival – kivéve a legfeljebb három és fél tonna megengedett legnagyobb össztömegű, zárt kocsiszekrényű tehergépkocsit –, valamint vontatóval, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos. A zug keleti ágában pedig a gyalogosforgalom számára jelöltek ki egy útterületet.

A Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda Vásár utcai óvodájához a Munkácsy utcán öt parkolóhely létesült. Ott kiegészítő táblákkal szabályozták a parkolás rendjét az érintett szakaszon. Több intézmény közterületi parkolójában pedig a mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyet jelöltek ki a képviselők a forgalmi rendek felülvizsgálata során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában