Galériával

2019.12.11. 14:00

Vallási tárgyakat, emlékeket mutatnak be Tiszafüreden

A vallásosság népi emlékei elevenednek meg a Kiss Pál Múzeum falai között, Lelkemet hozzád emelem címmel nyílt időszakos kiállítás, a tiszafüredi gyűjteménytárban.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Dr. Mester Edit, a múzeum igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, majd Ujvári Imre polgármester, Baranyák Béla esperes plébános, valamint Szabó Konrád Sándor református lelkész szólt a kiállítás jelentőségéről. Az új tárlat anyagát az intézmény raktárában éveken, évtizedeken át porosodó, nemrég restaurált leletek alkotják. A kiállítás a vallásosság tiszafüredi és környékbeli jellegzetességeit mutatja be a népi hiedelemvilág helyi emlékein keresztül.

A tárlatot szinte naponta látogatják a helyi általános iskolások, az intézmény munkatársai múzeumpedagógiai foglalkozásokon kalauzolják el őket a régmúltban. A város adventi programsorozatának keretében a közintézmények folyamatosan szerveznek önálló programokat, a Kiss Pál Múzeum például adventi kézműves foglalkozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában