adomány

2020.01.22. 17:30

Élelmiszerládákat helyeztek ki Karcag külvárosában

„Hagyj másnak” feliratú élelmiszeradomány-gyűjtő ládát helyeztek ki mindkét külvárosi részen a minap. A kezdeményező Varga István, a Karcag Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt, akihez Varga József, illetve Nagyné László Erzsébet önkormányzati képviselő is csatlakozott.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A déli külvárosban a nemzetiségi önkormányzat Tiszta utcai irodájának udvarán helyeztük el a ládát, hogy segítsünk mindazoknak, akiknek elfogy az élelmük – mondta a helyszínen Varga István, aki országos hirdetésekből merítette az ötletet. – Kezdeményezésem mellé egyik rokonom, Varga József is odaállt az északi újtelepen, neki a háza elé tettük ki a másik gyűjtőládát. Az iroda udvara be van kamerázva, így ide folyamatosan lehet hozni tartós élelmiszereket, gyümölcsöket, főtt ételeket, amikből a rászorulók mindennap elvihetnek – sorolta az elnök.

Nagyné László Erzsébet önkormányzati képviselő mindkét külvárosi ládában helyezett el ételadományt
Fotó: Daróczi Erzsébet

A Szélmalom utca 14. szám alatt Varga József vállalta a gyűjtést.

– Nagyon támogatom a kezdeményezést, mert a többség csak decemberben foglalkozik adománygyűjtéssel, pedig januárban már sok embernek elfogy a pénze. Én tudom, mi az a mélyszegénység, mert kilencgyermekes családból származom, sokszor előfordult olyan, hogy januárban már nem jutott étel az asztalra. Örömmel tölt el, hogy tevékeny részese lehetek a rászorulókat segítő akciónak itt, az északi újtelepen – hangsúlyozta Varga József, aki az utánpótlást is biztosítja majd. Szerződésben áll ugyanis a Máltai Szeretetszolgálat karcagi csoportjával, emellett a városban lakó szimpatizánsok is rendszeresen juttatnak el hozzá élelmiszert. A ládából mindennap reggel fél nyolctól egészen estig lehet kivenni élelmet.

– Örülök, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű lakosság igényeit látva, az elnök úr a déli, fő segítőm, Varga József pedig az északi külvárosban kihelyezett egy-egy élelmiszerládát – magyarázta a képviselő, aki reméli, folyamatosan érkeznek majd adományok, amiket a piacon csütörtökönként és szombatonként Varga Józsefnek is oda lehet adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában