Galériával

2020.01.24. 16:30

Két tanítási nyelvű iskola lesz a tiszafüredi Bán Zsigmond

Idén szeptembertől két tanítási nyelvű iskolaként működhet tovább a Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Január 21-én egy tájékoztató fórumon részletezték a fejleményeket és annak várható hatásait.

– Megérkezett az igazolás a kormányhivataltól, mely alapján 2020. szeptember 1-től jogosultak vagyunk két tannyelvű osztályt indítani – mutatta fel a dokumentumot Ozsváth János, az iskola igazgatója.

Mint fogalmazott: Nagyon fontos állomás ez az intézmény életében, hiszen egy nagyon alapos, minden részletre kiterjedő elemzést készítettek arról, hogy az iskola minden feltételnek megfelel-e. Egy ilyen kritériumrendszernek való tárgyi és személyi megfelelés pedig minden esetben büszkeségre adhat okot.

Az intézményvezető bemutatta Vízi Andrea közoktatási szakértőt, szaktanácsadót, aki egy prezentációval illusztrált előadásban részletezte a Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Programot. A szülőkből, pedagógusokból és diákokból álló közönség érdeklődve hallgatta a szakember interaktív előadását. Rövid történeti áttekintést adott két tanítási nyelvű programról, valamint ismertette annak jogszabályi hátterét, előnyeit és példákat is hozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában