Galériával

2020.01.11. 07:00

Konfliktuskezelési bemutatót tartottak a jászberényi diákoknak

Interaktív konfliktuskezelési és támadáselhárítási bemutatón vettek részt a Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézményének közbiztonsági tagozaton tanuló diákjai csütörtökön.

Illés Anita

Interaktív konfliktuskezelési bemutató volt a Liskában

Fotó: Gémesi Balázs

A képzést Balla Tibor, a Farkasok Játéka Harcművészeti Egyesület elnöke, oktatója és Zeke Lajos, az intézmény pedagógusa, GOW System instruktor tartotta a tornateremben. Az egyesület több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a konfliktuspszichológia, a harcművészetek és a támadáselhárítás területén.

Balla Tibor hangsúlyozta, hogy konfliktushelyzetekben csak végső szükségben lehet testi erőt bevetni, minden esetben annak elkerülésére kell törekedni. A programon olyan módszereket, technikákat mutattak be, amelyekkel minimalizálható az áldozattá válás lehetősége és maximalizálható a fizikai konfliktusok kialakulásának elkerülése. A jászberényi iskolában négy előadásból álló képzést indítottak.

A rendészeti és katonai fakultáson tanuló középiskolásoknak szóló három bemutató célja, hogy a fiatalokat megismertessék az önvédelemmel kapcsolatos fogalmakkal, valamint beavassák őket a rendészeti és katonai intézkedések specialitásaiba. A szakemberek a pedagógusoknak is tartanak majd előadást, mégpedig az iskolai erőszak fajtáiról, dinamikájáról és azok lehetséges kimeneteléről. Az interaktív foglalkozáson a tanulók érdeklődve kapcsolódtak be a különböző technikák elsajátításába, így a gyakorlatban is kipróbálhatták a megismert módszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában