Szolnok

2020.01.26. 15:30

Libanoni szerepvállalásra képezték ki a honvédeket

A napokban véget ért a Libanoni Békefenntartó Misszióba (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) készülők felkészítése Szolnokon.

Mészáros Géza

A tanfolyam eredményes végrehajtását igazoló tanúsítványokat Mécs Enikő századosnak is Rédei Róbert alezredes, megbízott központparancsnok adta át

Fotó: Kelemen Ilona

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) missziójába, egyéni beosztásba tervezett katonák részére január 13. és 17. között tartottak békeműveleti felkészítést a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban – számolt be hírportálunknak az eseményről Kelemen Ilona kommunikációs zászlós.

Az egyhetes kiképzés az egyenruhások részére misszió-orientált, hadszíntér-specifikus felkészítést nyújtott. A résztvevők megismerkedtek egyebek mellett a libanoni konfliktus történelmi gyökereivel, kialakulásával, a misszió mandátumával, feladatával, az aktuális biztonsági kockázatokkal, veszélyekkel, valamint Libanon kulturális és vallási sajátosságaival.

A tanfolyam eredményes végrehajtását igazoló tanúsítványokat Mécs Enikő századosnak is
Rédei Róbert alezredes, megbízott központparancsnok adta át
Fotó: Kelemen Ilona

Lehetőség nyílt az ENSZ által meghatározott ismeretek (Core Pre-deployment Training Materials 2017 – CPTM) feldolgozására. A tanmenet részét képezte a békeműveletek jogi szabályozása, az alapvető emberi jogok, civilek és gyermekek, környezeti és természeti erőforrások védelme, valamint az ENSZ rendőri erők bemutatása is. Az elsajátított ismeretek birtokában a résztvevők eredményes vizsgát tettek.

A felkészülők hadszíntéri, katonai biztonsági ismeretekkel bővítették tudásukat, valamint a műveleti területen alkalmazott médiakezelésről és a közösségi média használatáról kaptak hasznos információkat. Az oktatás során a résztvevők pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztatón vettek részt, ezen felül egészségügyi ismereteket is elsajátítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában