KUNSZENTMÁRTON

2020.01.22. 11:30

Még szebbé varázsolnák szeretett városukat

Folyamatosan juthatnak ételhez a rászorulók a településen. A tavaly ősszel alakult Kunszentmártonért Egyesület tagjai ugyanis három „Ha van tegyél, ha nincs vegyél” feliratú ételtartó dobozt szereltek fel a városban.

P. Pusztai Nóra

Kamerával megfigyelt helyeket választottak az ételdobozoknak

Forrás: Beküldött fotó

– Utánajártunk, hogy milyen engedélyek szükségesek hozzá, majd megkerestük a megfelelő helyeket. A központban a plébániánál, az Epreskertben és a vasútállomásnál is kihelyeztünk egyet-egyet. Élelmiszereket bárki tehet bele, a szabályokat kifüggesztettük, a tisztaságra önkéntesek felügyelnek – tudtuk meg Jokity Zitától, az egyesület alelnökétől, aki azt is kiemelte, hogy a rongálások elkerülése érdekében kamerával megfigyelt helyeket választottak a dobozoknak.

A Révész Lajos által vezetett egyesület fő célja, hogy a fiatalok számára is vonzóvá váljon a település, illetve hogy az itt élő rászorulókon segítsenek, ezért ruhaosztásban is részt vettek már. A napokban bútorfelajánlások szintén érkeztek hozzájuk, melyeket továbbra is várnak.

Kamerával megfigyelt helyeket választottak az ételdobozoknak
Fotó: Beküldött fotó

– Az ilyen esetekben általában a jegyzővel vagy a családsegítő szolgálat munkatársaival egyeztetünk, hogy a tárgyakra hol lenne a legnagyobb szükség, így azok a leginkább rászoruló családokhoz kerülnek – hangsúlyozta Jokity Zita.

Az egyesület tagjai ősszel szemétszedéssel tisztították meg a Körös-partot, idénre fásítási programot terveznek. A város megszépítése szerintük ugyanis közös érdek. Az elmúlt időszakban további tagokkal is bővült a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában