Tiszasüly

2020.01.28. 16:30

Modern technikákkal ismerkedtek az általános iskolások

A Tiszasülyért Egyesület a Digitális Jólét program helyi központja.

Kovács Berta

A VR-szemüveg sikert aratott az iskola tanulóinak körében

Forrás: Beküldött fotó

Az egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a napokban a településre látogatott az Utazó Digitális Élményközpont, melynek munkatársai a legkorszerűbb technológiákat mutatták be az általános iskolás gyerekeknek és érdeklődőknek.

A VR-szemüveg sikert aratott az iskola tanulóinak körében
Fotó: Beküldött fotó

– Bár a Digitális Jólét program a faluházban működik, ezt a bemutatót a könyvtárba szervezték, a helyi általános iskola ugyanis az intézmény mellett található, így a diákoknak csak pár percbe telt átjönniük a látványos eseményre – mutatott rá Demjén Imre, az egyesület elnöke.

A gyerekek – külön az alsó és felső tagozatosak – megismerkedhettek többek között a 3D-nyomtató működésével: kiskutyafigurát nyomtattak kukoricakeményítőből. Megtudhatták azt is, miképp vezérelhetők a legórobotok. A drónok nem jelentettek nagy újdonságot a gyerekeknek, az alsósok körében is kiderült, sokan rendelkeznek is otthon repülő alkalmatosságok egyszerűbb változatával, persze felhasználásukkal kapcsolatosan nekik is lehetett új információkat mondani. Drónt természetesen röptettek is, az udvaron és a tornateremben is. A gyerekek a virtuális valóság-szemüveget is kipróbálhatták, amit nagyon élveztek, különösen a fiúk: az eszközt feltéve motorversenybe élhették bele magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában